Excursie - Apus pe Salba de Lacuri

120RON

Limita nordica a lacului este limitata de canalul Sireasa, la nord-est canalul Purcelu iar la sud Lacul Carasu, iar in rest este inconjurat de zona de zavoaie si mlastini.

Zona acestor lacuri si imprejurimile acestora fiind caracteristice deltei fluviale, adaptate la amplitudinea mare ale undei de viitura cu flora specifica, nuferi albi si galbeni, galerii de salcii.

Este o zona importanta de cuibarit care adaposteste una dintre cele mai mari colonii de cormorani din Delta Dunarii. Gazduieste una dintre marile colonii polispecifice din RBDD, importanta pentru populatiile speciilor: Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo), Egreta mica (Egretta garzetta), Cormoranul mic (Microcarbo pygmaeus), Starcul de noapte (Nycticorax nycticorax), Starcul galben (Ardeola ralloides), Tiganusul – Ibis (Plegadis falcinelus), Lopatarul (Platalea leucorodia), Starc cenusiu (Ardea cinerea), Cioara de semanatura (Corvus frugilegus).

Obiective:

Zonele prezinta un mare interes pentru cei pasionati de birdwaching (unde zeci de mii de pasari si-au facut cuib). Aveti posibilitatea de a fotografia si filma diverse specii de pasari ce au facut Delta renumita in intreaga lume, printre care lebedele si pelicanii. Puteti admira modul in care acestea clocesc si isi hranesc puii, in mijlocul splendidelor peisaje din imprejurimi. Ciori, care sa fure ouale din cuib cand lipsesc parintii, in care pasarile sa fie nevoite sa isi pazeasca cuibul, de frica hotilor.

Mamifere: Zona adaposteste o populatie importanta de nurca europeana (Mustela lutreola), vidra (Lutra lutra) si pisica salbatica (Felis silvestris).

Programul Excursiei

08:45 – Intalnirea cu Ghidul

Intalnirea va avea loc in Port Aval, Intrarea Marmurei 3, Tulcea 820126

9:00 – Imbarcarea si plecarea din Port Aval, Intrarea Marmurei 3.

Traseu :

Tulcea – Brat Tulcea – canal 36 – canal Sireasa Nord – Lacul “Cu Cotete” – Lacul “Carasu” – Lacul “Purcelu” – canal Trofilca – canal 36 – Brat Tulcea – Tulcea

20:00 – Acostarea in Port Aval, Intrarea Marmurei 3.

Puteti vizualiza traseul pe harta de mai jos:

Excursie in zona Lacurilor Sireasa Nord la 120 RON

Pretul Excursiei INCLUDE

Ghid Asigurat

Ghidaj in limba Romana.

Loc asigurat

Un loc in barca Corsar 730 WT pentru excursia Tulcea - Letea - Sulina.

10% reducere

Bon de 10% reducere ce poate fi folosit doar la intoarcerea din excursie, in aceeasi zi, pentru a lua masa in incinta Restaurantului La Cherhana Fish & Food

Pretul Excursiei NU INCLUDE

Taxele de vizitare

Taxele de vizitare a Deltei Dunarii impuse de autoritati (ARBDD)

Asigurare

Asigurare de orice fel (calatorie, bunuri, etc)

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face doar pe baza PERMISULUI DE ACCES care este in valoare de 5lei/zi + TVA si se poate achizitiona online pe site-ul ARBDD sau prin SMS la numarul 7494, cu textul: TUR1, urmat de nume. EXEMPLU: TUR1 POPESCU ION.

Permisul de acces poate fi achizitionat si la noi pentru 5lei.

Permisul este gratuit pentru: elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, persoane cu handicap sau fosti detinuti politici.

IMPORTANT!

In functie de sezon, de nivelul apei si de conditiile meteo, ghidul decide care este cel mai bun traseu de urmat.

Minim 7 persoane participante la excursie.

Pretul excursiei pentru copii in functie de varsta:

Pana in 10 ani – 50% reducere

Peste 10 ani – Pret Complet